Jubileums paviljong
Stavanger

Jubileumspaviljong skal markere Stavanger Arkitektforenings virke for arkitektur gjennom 75 år. Paviljongen vil være et sted for ulike SAF-arrangementer, samt andre kulturarrangementer å fungere som scene, utstillingsrom, kafé, bar, kino og mye mer fra mai til september. Paviljongens kommer stå på Nytorget i Stavanger og tanken er å resirkulere paviljongen til annet bruk etter at jubileet er over.

Hovedsponsor for prosjektet: AS Betong.

Andre sponsorer: Norsk Betongelementforening, Systemsikring, Rønning Elektro.

TRAPP-KINOm plakat
fredag 20.05-fredag 30.09.2011 Når
Nytorget Hvor
Kaj Lea, kaj.lea@stavanger.kommune.no Kontakt
3 små hytter
Hidra

-Hvor stor må ei hytte være for å nyte en kaffi på trappa?

Små Hytter er en hyllest til det enkle, det nære og det ekte. Verdier som ligger i ryggmargen til de  fleste, men som kanskje har kommet litt bort i velstand og overisolerte vegger. Målet med installasjonen er å få folk til å lytte. Til vinden og stillheten, til å kjenne regndråpene tromme på taket, til å fornemme naturens sang.

Kunstinstallasjonen består av 3 små hytter på 4 kvadrat oppført i spektakulær natur. Hyttene kan oppleves gjennom bruk, både på dagsturer og som overnatting.

Isbua står for utleie av hyttene.

Innstallasjonen Små Hytter er i 2011 også oppført på Steilene i Oslofjorden og på Utsira.

Samarbeidspartnere: Flekkefjord kommune, Solveig Egeland

DSC_0005_2web
søndag 19.06-torsdag 01.09.2011 Når
Hidra, Flekkefjord Kommune Hvor
Solveig Egeland, www.smaahytter.no Kontakt
Vestfold sommerpaviljong
Vestfold

En installasjon i et byrom som vekker forbipasserenes nysgjerrighet, og som øker bevisstheten rundt temaet arkitektur.

Installasjonen skal gi en spennende opplevelse knyttet til rom, lys og skygge. Konstruksjonen skal bygges i tre, kledd med treplater som har laser-skjærte lysåpninger. Kunstnere og arkitekter fra fylket inviteres til å holde utstillinger/presentasjoner i paviljongen.

Installasjonen vil bli stående i byrommet gjennom en periode på 4-5 uker under sommeren, og vil være ca. 3x5 meter i størrelse.

Samarbeidspartnere: Velle Utvikling

_MG_0004
lørdag 20.08-lørdag 10.09.2011 Når
Horten, Tønsberg, Sandefjord, Larvik Hvor
Giulio Torracchi tlf: 45278543 Kontakt
  • Program
  • vulkan2
Arkitekturfestivalen

23. SEPTEMBER- 2. OKTOBER 2011                              VULKAN, OSLO

Nye aktører - nye prosesser - ny effekt

Norske arkitekters landsforbund er hundre år og inviterer til Arkitekturens Års hovedarrangement – Arkitekturfestivalen på Vulkan 23.september til 2.oktober. I en tidligere industrihall ved Akerselva kan publikum oppleve debatter, utstillinger, filmvisninger, folkemøter, foredrag og fest.

Programmet rommer tema som arkitekturforskning og forbrukermakt til demokrati og medvirkning. Med alt fra departement og utdannelsesinstitusjoner til lokale arkitektforeninger og unge, nystartede arkitektkontor er det et bredt felt som bidrar til festivalen.

Arkitekturen skapes på mange nivå, fra aktivisme til store, tunge statelige prosesser og festivalens program speiler dette. Arkitekturfestivalens motto er ”nye aktører - nye prosesser - ny effekt” og har fokus på hvordan vi kan forbedre arkitekturens effekt i forholt til utfordringer i samfunnet.

Arkitekturens år og Arkitekturfestivalen er produsert for Norske arkitekters landsforbund av kunst- og arkitekturgalleriet 0047 i samarbeid med en rekke bidragsytere.

Se det omfattende programmet for Arkitekturfestivalens EVENTS, UTSTILLINGER og KONFERANSER.

 

Åpningstider 24.september-2.oktober:

Lør-søn: 11:00-16:00

Man-fre: 17:00 - 21:00

arrangert av

Arkitekturens år er Norske arkitekters landsforbunds 100 års-markering.

Hovedsamarbeidspartner

Enova_18

Samarbeidspartnere

Moelven_2
kinnarps_1
YIT_2
Aspelin_Ramm_1