SPOR. Norsk arkitektur 2005-2010
Oslo

“SPOR. Norsk arkitektur 2005–2010” formidler kvaliteter i enkeltverk og peker på utviklingstrekk med samfunnsmessig betydning. Utvalget spenner fra den lille rasteplassen og private boliger, via komplekse byggeoppgaver og infrastruktur, til de siste års store bytransformasjoner.

Utstillingen er den syvende i en rekke av mønstringer over norsk samtidsarkitektur fra 1968 til i dag.  Ved å presentere og problematisere utdrag fra alle de seks foregående, omfatter årets utstilling også en opptakt til dagens norske, internasjonalt anerkjente, arkitektur.

Juvet landskapshotell@Jiri Havran
fredag 06.05-søndag 21.08.2011 Når
Nasjonalmuseet-Arkitektur, Bankplassen 3 Hvor
Kontakt

I Kulturkvartalet i Ålesund, i gaterommet mellom Jugendstilsenteret og kunstmuseet KUBE med sikt mot sundet og Fjellstua bygges en Sunnmørsk grindløe. Tradisjonelt byggeri brakt inn i en oppsiktsvekkende situasjon.

Grindløa er et fleksibelt og materialeffektivt byggesystem i fri dressur. Sunnmørsk grindløe bygges av krumvokst trevirke, i det omfang man måtte ønske. Vi bygger en tre-rammers struktur, og kler den med glasstak, så stort, høyt og formrikt som materialene kan tøyles.

foto: Asgeir Kvernberg

1-2 Grindløe
søndag 15.05-lørdag 13.08.2011 Når
Ålesund Hvor
Jon Eirik Jerve, 92046630, jej@husark.no Kontakt
Jubileums paviljong
Stavanger

Jubileumspaviljong skal markere Stavanger Arkitektforenings virke for arkitektur gjennom 75 år. Paviljongen vil være et sted for ulike SAF-arrangementer, samt andre kulturarrangementer å fungere som scene, utstillingsrom, kafé, bar, kino og mye mer fra mai til september. Paviljongens kommer stå på Nytorget i Stavanger og tanken er å resirkulere paviljongen til annet bruk etter at jubileet er over.

Hovedsponsor for prosjektet: AS Betong.

Andre sponsorer: Norsk Betongelementforening, Systemsikring, Rønning Elektro.

TRAPP-KINOm plakat
fredag 20.05-fredag 30.09.2011 Når
Nytorget Hvor
Kaj Lea, kaj.lea@stavanger.kommune.no Kontakt
3 små hytter
Hidra

-Hvor stor må ei hytte være for å nyte en kaffi på trappa?

Små Hytter er en hyllest til det enkle, det nære og det ekte. Verdier som ligger i ryggmargen til de  fleste, men som kanskje har kommet litt bort i velstand og overisolerte vegger. Målet med installasjonen er å få folk til å lytte. Til vinden og stillheten, til å kjenne regndråpene tromme på taket, til å fornemme naturens sang.

Kunstinstallasjonen består av 3 små hytter på 4 kvadrat oppført i spektakulær natur. Hyttene kan oppleves gjennom bruk, både på dagsturer og som overnatting.

Isbua står for utleie av hyttene.

Innstallasjonen Små Hytter er i 2011 også oppført på Steilene i Oslofjorden og på Utsira.

Samarbeidspartnere: Flekkefjord kommune, Solveig Egeland

DSC_0005_2web
søndag 19.06-torsdag 01.09.2011 Når
Hidra, Flekkefjord Kommune Hvor
Solveig Egeland, www.smaahytter.no Kontakt
  • Program
  • vulkan2
Arkitekturfestivalen

23. SEPTEMBER- 2. OKTOBER 2011                              VULKAN, OSLO

Nye aktører - nye prosesser - ny effekt

Norske arkitekters landsforbund er hundre år og inviterer til Arkitekturens Års hovedarrangement – Arkitekturfestivalen på Vulkan 23.september til 2.oktober. I en tidligere industrihall ved Akerselva kan publikum oppleve debatter, utstillinger, filmvisninger, folkemøter, foredrag og fest.

Programmet rommer tema som arkitekturforskning og forbrukermakt til demokrati og medvirkning. Med alt fra departement og utdannelsesinstitusjoner til lokale arkitektforeninger og unge, nystartede arkitektkontor er det et bredt felt som bidrar til festivalen.

Arkitekturen skapes på mange nivå, fra aktivisme til store, tunge statelige prosesser og festivalens program speiler dette. Arkitekturfestivalens motto er ”nye aktører - nye prosesser - ny effekt” og har fokus på hvordan vi kan forbedre arkitekturens effekt i forholt til utfordringer i samfunnet.

Arkitekturens år og Arkitekturfestivalen er produsert for Norske arkitekters landsforbund av kunst- og arkitekturgalleriet 0047 i samarbeid med en rekke bidragsytere.

Se det omfattende programmet for Arkitekturfestivalens EVENTS, UTSTILLINGER og KONFERANSER.

 

Åpningstider 24.september-2.oktober:

Lør-søn: 11:00-16:00

Man-fre: 17:00 - 21:00

arrangert av

Arkitekturens år er Norske arkitekters landsforbunds 100 års-markering.

Hovedsamarbeidspartner

Enova_18

Samarbeidspartnere

Moelven_2
kinnarps_1
YIT_2
Aspelin_Ramm_1