Hvor går Tromsø?

Hvorfor ser Tromsø ut som den gjør i dag, og hvorfor er det i det hele tatt en by her? Hvor går Tromsø?

“Hvor går Tromsø?” er Tromsø kommunes bidrag til arkitekturens år. Prosjektet er delt i to utstillinger som tar for seg det bygde Tromsøs fortid, samtid og framtid. Den røde tråden gjennom alle de tre delene er hvilke krefter som har vært, er, eller vil være styrende for arkitekturen og byutviklingen i Tromsø. Prosjektet søker å styrke den kollektive urbane hukommelsen og øke bevisstheten om aktuelle og potensielle framtidige problemstillinger knyttet til arkitektur og byutvikling.

Den første delen av «Hvor går Tromsø?» handler om hvordan og hvorfor Tromsø har blitt slik vi kjenner den i dag. Utstillingen belyser utvalgte temaer i form av intervjuer, med en generell historiefortelling om det bygde Tromsø som bakteppe. Utvalget av prosjekter og hendelser er gjort med tanke på å gi en oversikt over byens fysiske utvikling og et lite innblikk i prosesser som har vært med å forme byen.

NAFplansjeutsnitt1800x600_230x170px
mandag 21.11-lørdag 31.12.2011 Når
Tromsø Rådhus Hvor
Amund Schweder, 97740391, amund.schweder@tromso.kommune.no Kontakt
 
Building Blocks
Oslo

Når barn bestiller arkitektur blir resultatet uventet og fantastisk! I utstillingen "Building Blocks" er det barna som er sjefen.

Utstillingen viser fantasifulle rom i full størrelse og inviterer publikum til å undersøke hver krik og krok. Det er barnas ideer som står i sentrum i "Building Blocks". Utstillingen gir deres stemme konkrete, fysiske uttrykk som bygde rom. Hva skjer når barn og unge sammen med arkitekter skal gi ideene form?

6 grupper barn og ungdom mellom 8 og 16 år fra Bergen, Trondheim og Oslo kobles med arkitekter. Sammen lager de skisser, og arkitektene leverer tegninger av bygninger som skal bygges på DogA Norsk Design- og Arkitektursenter i Oslo høsten 2011.

Bli med på utstillingsåpning med boller, brus og minishow med Kristine Magnesen fra NRK Superkviss lørdag 8. oktober kl. 14.00.


Les mer om utstillingen "Building Blocks" på Norsk Forms nettside. 

Arkitektkontorene som er med er:

Sammen lager de skisser, og arkitektene leverer tegninger av bygninger. Byggingen er utført av fagarbeidere fra Veidekke.


"Building Blocks” arrangeres av Norsk Form i samarbeid med Färgfabriken Stockholm etter en opprinnelig idé av Färgfabriken og Medium. Utstillingen ble første gang vist i Färgfabriken i 2010.

2_building-blocks-web
lørdag 08.10-søndag 27.11.2011 Når
DogA, Hausmanns gate 16 Hvor
Kontakt
  • Program
  • vulkan2
Arkitekturfestivalen

23. SEPTEMBER- 2. OKTOBER 2011                              VULKAN, OSLO

Nye aktører - nye prosesser - ny effekt

Norske arkitekters landsforbund er hundre år og inviterer til Arkitekturens Års hovedarrangement – Arkitekturfestivalen på Vulkan 23.september til 2.oktober. I en tidligere industrihall ved Akerselva kan publikum oppleve debatter, utstillinger, filmvisninger, folkemøter, foredrag og fest.

Programmet rommer tema som arkitekturforskning og forbrukermakt til demokrati og medvirkning. Med alt fra departement og utdannelsesinstitusjoner til lokale arkitektforeninger og unge, nystartede arkitektkontor er det et bredt felt som bidrar til festivalen.

Arkitekturen skapes på mange nivå, fra aktivisme til store, tunge statelige prosesser og festivalens program speiler dette. Arkitekturfestivalens motto er ”nye aktører - nye prosesser - ny effekt” og har fokus på hvordan vi kan forbedre arkitekturens effekt i forholt til utfordringer i samfunnet.

Arkitekturens år og Arkitekturfestivalen er produsert for Norske arkitekters landsforbund av kunst- og arkitekturgalleriet 0047 i samarbeid med en rekke bidragsytere.

Se det omfattende programmet for Arkitekturfestivalens EVENTS, UTSTILLINGER og KONFERANSER.

 

Åpningstider 24.september-2.oktober:

Lør-søn: 11:00-16:00

Man-fre: 17:00 - 21:00

arrangert av

Arkitekturens år er Norske arkitekters landsforbunds 100 års-markering.

Hovedsamarbeidspartner

Enova_18

Samarbeidspartnere

Moelven_2
kinnarps_1
YIT_2
Aspelin_Ramm_1