RECAST - scener fra Jæren
Sandnes
Stavanger Arkitektforening, AHO og Snøhetta

Utstillingen tar opp arkitekturens rolle i forhold til endrede forutsetninger og utfordringer som nord Jæren regionen står overfor når oljealderen går mot slutten. I de siste 40 år har oljeindustrien vært en avgjørende drivkraft i forbindelse med den omfattende utviklingen som har funnet sted. Stavanger, som Norges oljehovedstad, har gjennomgått et stort framskritt fra å være en av Norges fattigste byer til å bli en av de rikeste.

Et tilbakevendende spørsmål er hva som vil skje med videreutviklingen av byregionen når oljeressursene i Nordsjøen ikke lenger er drivkraft i den lokale økonomien.

Les hele prosjektbeskrivelsen HER

Arbeidene som presenteres er produsert av Arkitektur og Design høgskolen i Oslo (AHO), arkitektkontoret Snøhetta i samarbeid med Link Arkitektur.

9
torsdag 05.05-søndag 19.06.2011 Når
KINOKINO, Sandnes Hvor
Ottar Vedelden, ottar.vedelden@stavanger.kommune.no Kontakt
SPOR. Norsk arkitektur 2005-2010
Oslo

“SPOR. Norsk arkitektur 2005–2010” formidler kvaliteter i enkeltverk og peker på utviklingstrekk med samfunnsmessig betydning. Utvalget spenner fra den lille rasteplassen og private boliger, via komplekse byggeoppgaver og infrastruktur, til de siste års store bytransformasjoner.

Utstillingen er den syvende i en rekke av mønstringer over norsk samtidsarkitektur fra 1968 til i dag.  Ved å presentere og problematisere utdrag fra alle de seks foregående, omfatter årets utstilling også en opptakt til dagens norske, internasjonalt anerkjente, arkitektur.

Juvet landskapshotell@Jiri Havran
fredag 06.05-søndag 21.08.2011 Når
Nasjonalmuseet-Arkitektur, Bankplassen 3 Hvor
Kontakt

I Kulturkvartalet i Ålesund, i gaterommet mellom Jugendstilsenteret og kunstmuseet KUBE med sikt mot sundet og Fjellstua bygges en Sunnmørsk grindløe. Tradisjonelt byggeri brakt inn i en oppsiktsvekkende situasjon.

Grindløa er et fleksibelt og materialeffektivt byggesystem i fri dressur. Sunnmørsk grindløe bygges av krumvokst trevirke, i det omfang man måtte ønske. Vi bygger en tre-rammers struktur, og kler den med glasstak, så stort, høyt og formrikt som materialene kan tøyles.

foto: Asgeir Kvernberg

1-2 Grindløe
søndag 15.05-lørdag 13.08.2011 Når
Ålesund Hvor
Jon Eirik Jerve, 92046630, jej@husark.no Kontakt
Jubileums paviljong
Stavanger

Jubileumspaviljong skal markere Stavanger Arkitektforenings virke for arkitektur gjennom 75 år. Paviljongen vil være et sted for ulike SAF-arrangementer, samt andre kulturarrangementer å fungere som scene, utstillingsrom, kafé, bar, kino og mye mer fra mai til september. Paviljongens kommer stå på Nytorget i Stavanger og tanken er å resirkulere paviljongen til annet bruk etter at jubileet er over.

Hovedsponsor for prosjektet: AS Betong.

Andre sponsorer: Norsk Betongelementforening, Systemsikring, Rønning Elektro.

TRAPP-KINOm plakat
fredag 20.05-fredag 30.09.2011 Når
Nytorget Hvor
Kaj Lea, kaj.lea@stavanger.kommune.no Kontakt
EXPLODED_MONTAGE_2_futura_finale
Arkitekturdagen 2011

23. SEPTEMBER 2011                                                     VULKAN, OSLO

- Nye prosesser for deltakelse, utveksling og kommunikasjon.

Arkitekturdagen 2011 går av stabelen fredag 23.september. Dagen markerer begynnelsen på Arkitekturfestivalen på Vulkan. Arkitekturdagen skal gi kunnskap, inspirere og engasjere – og har som målsetting å ta opp aktuelle faglige problemstillinger innenfor arkitektur og byutvikling. Konferansen er åpen for alle interesserte. Arkitekturdagen er Norges viktigste konferanse for arkitektur og byutvikling.

Arkitekturdagen 2011 vil ha fokus på nye typer prosesser innen arkitekturfeltet. Arkitekter, forskere og andre vil snakke om prosesser som benytter kommunikasjon, kunnskapsutveklsing og deltakelse på måter som gir arkitekturen større effekt og ny relevans.

Med blant andre Stefano Boeri, Teddy Cruz, Jeffrey Inaba, Markus Miessen, Bijoy Jain, Eyal Weizman, Craig Dykers, Grete Kvinnesland, Daniel Dendra, Tina di Carlo og Carson Chan.

 

For mer informasjon og påmelding klikk HER

arrangert av

Arkitekturens år er Norske arkitekters landsforbunds 100 års-markering.

Hovedsamarbeidspartner

Enova_18

Samarbeidspartnere

Moelven_2
kinnarps_1
YIT_2
Aspelin_Ramm_1