Building Blocks
Oslo

Når barn bestiller arkitektur blir resultatet uventet og fantastisk! I utstillingen "Building Blocks" er det barna som er sjefen.

Utstillingen viser fantasifulle rom i full størrelse og inviterer publikum til å undersøke hver krik og krok. Det er barnas ideer som står i sentrum i "Building Blocks". Utstillingen gir deres stemme konkrete, fysiske uttrykk som bygde rom. Hva skjer når barn og unge sammen med arkitekter skal gi ideene form?

6 grupper barn og ungdom mellom 8 og 16 år fra Bergen, Trondheim og Oslo kobles med arkitekter. Sammen lager de skisser, og arkitektene leverer tegninger av bygninger som skal bygges på DogA Norsk Design- og Arkitektursenter i Oslo høsten 2011.

Bli med på utstillingsåpning med boller, brus og minishow med Kristine Magnesen fra NRK Superkviss lørdag 8. oktober kl. 14.00.


Les mer om utstillingen "Building Blocks" på Norsk Forms nettside. 

Arkitektkontorene som er med er:

Sammen lager de skisser, og arkitektene leverer tegninger av bygninger. Byggingen er utført av fagarbeidere fra Veidekke.


"Building Blocks” arrangeres av Norsk Form i samarbeid med Färgfabriken Stockholm etter en opprinnelig idé av Färgfabriken og Medium. Utstillingen ble første gang vist i Färgfabriken i 2010.

2_building-blocks-web
lørdag 08.10-søndag 27.11.2011 Når
DogA, Hausmanns gate 16 Hvor
Kontakt
Åpne tanker i Hammerfest
Hammerfest

Arkitekturens år i markeres i Hammerfest ved å sette søkelyset på et nedlagt tankanlegg på Stornes. Med flott utsikt og badet i kveldssol ligger 11 oljetanker, adskilt fra bebyggelsen med et gjerde. Virksomheten knyttet til tankene er for flere år siden avsluttet, men tankene står fortsatt igjen, og har på mange måter blitt en del av bebyggelsen i området.

Med Arkitekturens år som arena har vi gjennom prosjektet ”Åpne tanker” søkt å sette i gang en debatt rundt utviklingen av dette området på Stornes i Hammerfest. Målet har vært å sette i gang en inkluderende stedsutviklingsprosess.

Som et ledd i denne prosessen gjennomførte vi i februar 2011 første fase av prosjektet, hvor vi stilte to viktige spørsmål:

Hva kan området være i dag? Hva kan området være i fremtiden?

Den største tanken ble tatt i bruk som lerret, og ulike scenarioer for fremtidig bruk av området ble projisert på tanken i form av filmer som ble fulgt opp med spørsmål i lokalavisa som kan man bo i en oljetank? Eller kan fisk leve på land? Forbipasserende ble intervjuet, og fase en er dokumentert, og danner grunnlag for den videre prosessen. Filmene kan sees på Youtube:

http://www.youtube.com/watch?v=FtDkyyRxpJY

For å konkretisere og sammenfatte arbeidet som er gjort til nå med prosjektet arrangeres det i månedsskifte oktober/november 2011 en utstilling. Utstillingen vil være interaktiv, slik at besøkende kan være med å delta i prosessen og komme med forslag om hva området skal være i fremtiden.

 

 

tanker
torsdag 27.10-søndag 13.11.2011 Når
Galleri VERK Hvor
Kontakt
 
Europan Forum

Europan er verdens største arkitektkonkurranse for arkitekter, planleggere og landskapsarkitekter under 40 år. I anledning Europan 11 og Arkitekturens år inviterer Europan Norge til et internasjonalt Europanforum i Oslo. Temaet for Europan 11 er "From global strategy to local co-operation".

Forum for byer og juryer er en internasjonal konferanse der jurymedlemmene og de deltakende byene møtes for å diskutere de innkomne konkurranseforslagene. Rundt 300 byrepresentanter og ledende fagfolk innen arkitektur og byplanlegging deltar.

I forbindelse med forumet blir det arrangert et offentlig og akademisk program med forelesninger og debatter på DogA og AHO.

 

Hele programmet finner du HER

EUROPAN11_Forum_header-without-text
torsdag 03 - søndag 06.11.2011 Når
Hvor
post@europan.no Kontakt
 
EXPLODED_MONTAGE_2_futura_finale
Arkitekturdagen 2011

23. SEPTEMBER 2011                                                     VULKAN, OSLO

- Nye prosesser for deltakelse, utveksling og kommunikasjon.

Arkitekturdagen 2011 går av stabelen fredag 23.september. Dagen markerer begynnelsen på Arkitekturfestivalen på Vulkan. Arkitekturdagen skal gi kunnskap, inspirere og engasjere – og har som målsetting å ta opp aktuelle faglige problemstillinger innenfor arkitektur og byutvikling. Konferansen er åpen for alle interesserte. Arkitekturdagen er Norges viktigste konferanse for arkitektur og byutvikling.

Arkitekturdagen 2011 vil ha fokus på nye typer prosesser innen arkitekturfeltet. Arkitekter, forskere og andre vil snakke om prosesser som benytter kommunikasjon, kunnskapsutveklsing og deltakelse på måter som gir arkitekturen større effekt og ny relevans.

Med blant andre Stefano Boeri, Teddy Cruz, Jeffrey Inaba, Markus Miessen, Bijoy Jain, Eyal Weizman, Craig Dykers, Grete Kvinnesland, Daniel Dendra, Tina di Carlo og Carson Chan.

 

For mer informasjon og påmelding klikk HER

arrangert av

Arkitekturens år er Norske arkitekters landsforbunds 100 års-markering.

Hovedsamarbeidspartner

Enova_18

Samarbeidspartnere

Moelven_2
kinnarps_1
YIT_2
Aspelin_Ramm_1