Året åpner!
Oslo

I år er Norske arkitekters landsforbund (NAL) 100 år. NAL vil bruke anledningen til å invitere til et landsomfattende prosjekt kalt Arkitekturens år. Arkitekturens år vil bli Norges største arkitekturarrangement noensinne.

Torsdag 6.januar lanseres programmet online og i trykt versjon.

Over 100 små og store arrangement over hele landet vil gjennom 2011 utfordre, utvide og berike folks forhold til arkitektur. Med alt fra TV-program, utstillinger, debatter, publikasjoner, konferanser og byggeprosjekt på programmet, er Arkitekturens år en mangfoldig mulighet til å oppleve og lære mer om arkitektur.

Bidragsytere og samarbeidspartnere er invitert til Arkitektenes hus for å markere begynnelsen på dette maraton-arrangementet initiert av Norske arkitekters landsforbund.

a_dream_woke_me_web
torsdag 06.01.2011 - Kl. 12:00 Når
Arkitektenes hus, Josefines gt 34 Hvor
Karenina Kriszat, 41 44 16 05 Kontakt
a-dream-woke-me copy
Om Arkitekturens År

I 2011 er Norske arkitekters landsforbund (NAL) 100 år. NAL bruker anledningen til å invitere til et landsomfattende prosjekt kalt Arkitekturens år. Arkitekturens år vil bli Norges største arkitekturarrangement noensinne. Over 100 små og store arrangement over hele landet vil gjennom 2011 utfordre, utvide og berike folks forhold til arkitektur. Med alt fra TV-program, utstillinger, debatter, publikasjoner, konferanser og byggeprosjekt på programmet, er Arkitekturens år en mangfoldig mulighet til å oppleve og lære mer om arkitektur.

Endringsrom
Det overordnede tema for Arkitekturens år, ”Endringsrom”, setter fokus på endringene i samfunnet og hvordan disse forandrer arkitekturens rolle. Klimaendringer og demografiske endringer knyttet til en økende urbanisering, forandrer betingelsene for utformingen av våre fysiske omgivelser, både i Norge og i verden. Arkitekturens år vil rette søkelys på hvorfor det nå, mer enn noen gang, er behov for å forstå hvordan arkitekturen kan respondere på samfunnets utfordringer.


Arkitekturens år er organisert av Norske arkitekters landsforbund. Bidragsytere inkluderer NAL sine fagmiljøer, arkitektforeninger, arkitektkontor, offentlige institusjoner, nærings- og kulturliv.

Prosjektledere er kunst- og arkitekturgalleriet 0047 ved Espen Røyseland og Øystein Rø.

arrangert av

Arkitekturens år er Norske arkitekters landsforbunds 100 års-markering.

Hovedsamarbeidspartner

Enova_18

Samarbeidspartnere

Moelven_2
kinnarps_1
YIT_2
Aspelin_Ramm_1